Een duurzame catering wordt steeds belangrijker, met name voor opdrachtgevers, maar ook voor bezoekers. Duurzaam is niet altijd biologisch, ook door seizoens- en streekproducten te serveren en minder de nadruk op vlees te leggen vergroot je de duurzaamheid van je catering. Daarbij is een belangrijke tip het aanbod niet te groot en divers te maken. Liever geen uitgebreide buffetten of grote menukaarten, maar kiezen voor één ding en dat heel goed doen. En ook belangrijk: neem maatregelen om je afval (gebruik bijvoorbeeld herbruikbaar servies) en voedselverspilling te verminderen.
Qua dranken kan je bij een duurzaam aanbod denken aan het zelf maken van (bijzondere) limonades, als alternatief voor frisdranken. Schenk verder kraanwater (vanzelfsprekend), zorg voor fair trade koffie en thee.
Een handleiding voor evenementencateraars met als doel een duurzame bedrijfsvoering Een handleiding van Floor ten Have in opdracht van Green Events Afstudeeronderzoek Floor ten Have
Op het gebied van food voor evenementen hebben de laatste jaren grote veranderingen plaatsgevonden. Organisatoren maar vooral ook het publiek hebben een grote voorkeur ontwikkeld voor goed en divers eten op een festivalterrein. Er zijn verschillende actiepunten te onderscheiden, zoals het vergoten van het aanbod op het gebeid van: Lokaal geproduceerd Biologisch Vegetarisch Veganistisch Het […]
Maartje Nelissen wil ooit Zakenvrouw van het Jaar worden én er voor zorgen dat Nederland in 2020 gezonder en duurzamer eet. Begin dit jaar werd ze gekroond tot Hotello of the Year. Maartje Nelissen: eindbaas van The Food Line-up. ‘Op een festival mag best iets op raken.’ Eindbaas is de titel op het visitekaartje van […]
Op Into The Great Wide Open wordt geëxperimenteerd op kleine schaal om uiteindelijk de circulaire en duurzame transitie aan te jagen. Na de Strandtuin [link] in 2015 werd in 2016 met een gelijkgestelde visie het Vlielands Theepaviljoen bedacht; een theetuin waar het draait om kringlopen sluiten. Oftewel circulariteit. In het Vlielands Theepaviljoen werd geëxperimenteerd […]
DGTL zal op de komende editie (25-27 maart) alleen maar vegetarisch eten verkopen. Dat maakt het dancefestival vandaag bekend. DGTL is al langer bezig met duurzaamheid en noemt vleesvrij eten daarin een logische stap. “Het gaat ons er niet om mensen te overtuigen vegetariër te worden. We willen ze laten zien dat twee dagen geen […]
